FRAMTIDEN

UTVECKLING


Vi arbetar hela tiden för att utvecklas framåt och strävar efter att bli ledande inom potatisförädling i Sverige.


Vi arbetar målinriktat efter en effektivare och mer miljövänlig produktion, samtidigt som vi hela tiden utvecklar nya produkter.


pommes
Green Fries

INGET SPILL


Vi tror att inom en snar framtid kommer en nollvision inom matspill vara mer regel än undantag. Därför arbetar vi redan idag mot att stoppa spillet i vår produktion. Det gör vi på oilka sätt. Några exempel är att den använda oljan åreranvänds tll biogas. All spillpotatis från produktionen gör vi nya potatisprodukter av. De potatisar som är sämst anväds bland annat till djurfoder.


Naturligt är bäst!

SÖTPOTATIS


Sötpotatisen har kommit till Sverige. I dagsläget är inte i några stor mängder men det kunskapen och skördarna utvecklas snabbt! Vi samtalar med olika bönder som kan tänka sig att odla KRAV-ekologisk sötpotatis till oss. 


I dag så kommer nästan uteslutande all sötpotatis fries från USA. Vi har som mål att inom en snar framtid producera en svensk KRAV-ekologisk sötpotatis fries!


potatis
potatis

BOK


Vi arbetar just nu med att skriva en bok om hur man gör den perfekta pommes. Den kommer att släppas i handlen till våren 2021 och kommer att innheålla allt från pommeshistoria ner till den kemiska processen som sker i potatisen vid fritering.

Detta är en projekt vi arbetat på under långtid och ser fram imot att få dela denna kunskapen men omvärlden. 


Get in Touch


Kärråkra 971

28150, Hässleholm

Sweden


Kontakt@GreenFries.se


Phone:  (+46) 0730621102

               (+45) 31217600


Copyright. All Rights Reserved